Mads Mikkelsen w roli Gellerta Grindelwalda. Zastąpił Johnny'ego Deppa

Mads Mikkelsen ("Łotr 1: Gwiezdne wojny - historie", "Hannibal", "Casino Royale") został obsadzony w roli Mrocznego Czarodzieja Gellerta Grindelwalda w trzecim filmie z cyklu "Fantastyczne zwierzęta". Najnowsza część serii znajduje się w fazie produkcji. Zdjęcia trwają w studiach w pobliżu Londynu.

6 listopada Johnny Depp, do tej pory wcielający się w czarnoksiężnika i dawnego przyjaciela Albusa Dubledore'a - Grindelwalda, oficjalnie opuścił ekipę tworzącą serię "Fantastyczne zwierzęta" po tym, jak brytyjski sąd zadecydował w sprawie o zniesławienie na korzyść brytyjskiego dziennika "The Sun". Już w pierwszej połowie listopada w mediach pojawiało się nazwisko Madsa Mikkelsena w kontekście jego zastępcy.

Trzecia część filmu "Fantastyczne zwierzęta" z Madsem Mikkelsenem, premiera w 2022 roku

W najnowszym obrazie z cyklu "Fantastyczne zwierzęta" występuje gwiazdorska obsada, której przewodzi zdobywca Oscara Eddie Redmayne ("Teoria wszystkiego"). Oprócz niego w filmie grają Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Callum Turner, William Nadylam, Poppy Corby-Tuech, Jessica Williams, Victoria Yeates i dwukrotnie nominowany do Oscara Jude Law ("Wzgórze nadziei", "Utalentowany pan Ripley").

Na planie ponownie spotkają się reżyser David Yates oraz producenci David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves, Lionel Wigram i Tim Lewis, którzy współpracowali przy poprzednich dwóch filmach z serii, "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć" oraz "Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda". Neil Blair, Danny Cohen, Josh Berger i Courtenay Valenti pełnią funkcję producentów wykonawczych. Scenarzystami są J.K. Rowling i Steve Kloves.

Zobacz wideo Bez jakich filmów nie wyobrażamy sobie Bożego Narodzenia? [Popkultura]

Na datę premiery trzecich "Fantastycznych zwierząt" wyznaczono 15 lipca 2022 roku. Film będzie rozpowszechniany na całym świecie przez Warner Bros. Pictures.

<<Reklama>> Scenariusz "Fantastycznych Zwierząt" dostępny jest w formie e-booka w Publio.pl >>

Więcej o: